Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αναβλάστηση από τους EORDAIART

Οκτώβριος 13 @ 9:00 πμ - 5:00 μμ

Πότε κατοικεί κάποιος έναν χώρο; Όταν η δημιουργικότητα και το ποσοστό ανακάλυψης και αναζήτησης του αγνώστου φαντάζουν απεριόριστα. Με τη δράση «Αναβλάστηση», επιχειρείται η κατάληψη και κατοίκηση του χώρου από φορητές εικαστικές γλάστρες, των οποίων η πύκνωση και η αραίωση στον τόπο θα συνδιαλέγεται με το πλήθος και τους κατοίκους της περιοχής.
Η εικαστική ομάδα Eordaiart συνδυάζει αρμονικά την τέχνη με τον ακτιβισμό, πιστεύοντας σε ένα περιβάλλον λειτουργικό και ευέλικτο, το είδος εκείνο του περιβάλλοντος που, σύμφωνα με τα μέλη της, «ενεργοποιεί την βιωματική αλληλεπίδρασή του με τα πρόσωπα που δρουν και εργάζονται σε έναν χώρο. Περιβάλλοντας χώρος ωραιοποιημένος, όμορφος και καλλωπισμένος είναι χώρος του φροντίζειν. Το φροντίζειν είναι μια οντολογική κατάσταση του χώρου, όπου ο σκοπός του περιεχομένου του αφορά πρόσωπα – οντότητες του κατοικείν».
Η πρωτότυπη δράση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με άφθονες γλάστρες να παρουσιάζονται ολοκληρωμένες και άλλες να δημιουργούνται επιτόπου ως ζωγραφική performance.

Συνεργασία
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Αλσών, Δεντροστοιχιών και Φυτωρίων Δ.Θ

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Οκτώβριος 13
Ώρα:
9:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

δΗΜΗΤΡΙΑ
Ιστοσελίδα:
https://dimitria.thessaloniki.gr/

Χώρος Διεξαγωγής

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μανώλη Ανδρονίκου 6
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης 546 21 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
231 331 0201

Ετικέτες:

Powered by