Κι η ακύρωση του ήπατος έχει τη χάρη της..

Γιατί και η «ακύρωση του ήπατος» έχει τη χάρη της..

Το μεταξύ μας ραντεβού κανονίστηκε λίγο βιαστικά κι ανορθόδοξα. Τελικά, βρεθήκαμε μια Δευτέρα βράδυ στην Τσουλήθρα, το χώρο που δημιουργήθηκε η «Ακύρωση του Ήπατος», το χώρο που θα δώσουν την πρώτη παράσταση τους. Στη συνάντηση μας έλειπε το ¼ αυτής της ομάδας, ο Αντώνης Χριστοδούλου, αλλά οφείλω να ομολογήσω, ότι αναφέρθηκε τόσες φορές στην κουβέντα μας, που ήταν σα να είναι εκεί.

Κείμενο: Σοφή Κουκουβάγια / Συνέντευξη: Πάστα Φλώρα & Σοφή Κουκουβάγια

Φωτογραφίες: μόνοι τους

*Ευχαριστούμε το Στέλιο από την Τσουλήθρα που μας ανέχτηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και γενικότερα.*

Αρχικά θέλαμε να μάθουμε γιατί ακυρώνουμε το ήπαρ..

Τζουζέπε Βιέρι: Αρχικά κοιτούσαμε τις περιοδείες συναδέλφων κωμικών και σκεφτόμασταν ότι εμείς δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο, να μπορούμε να αλωνίσουμε τη χώρα. Και μας πέρασε από το μυαλό πως η μόνη περιοδεία, που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς ήταν εάν-σύμφωνα με το πρόγραμμά μας-είχαμε ήδη μια περιοδεία στημένη και τρώγαμε ακύρωση από όλα σχεδόν τα μαγαζιά της Ελλάδας. Αυτή ήταν η ιδέα, την οποία βρήκαμε εδώ στην «Τσουλήθρα» σε κατάσταση μέθης.

Γιάννης Γάμπας: Ήμασταν οι τρεις μας και μετά ήρθε ο Αντώνης (Χριστοδούλου) και λέγαμε, αν κάνουμε τουρ πώς θα είναι το όνομά μας. Επειδή κανένα μαγαζί δε θα θέλει να παίξουμε εκεί. Θα μας ακυρώνουν όλοι. Εμείς πίνουμε πολύ. Προέκυψε η «ακύρωση του ήπατος»

Γιώργος Βαβούρας: Ο Αντώνης μας άκουσε να συζητάμε για την παράσταση κι αναγκαστικά τον βάλαμε. Επειδή δεν μπορούσαμε να τον αποφύγουμε και για τους ίδιους λόγους λείπει και σήμερα. Εγώ από την πλευρά μου θυμάμαι, να αναφέρουν την ακύρωση του ήπατος, αλλά όχι σαν τίτλο τουρ. Μετά για κάποιο λόγο κόλλησε-ή πιο σωστά επιβλήθηκε-μετά από ένα μεθύσι όλων μας.

Γιάννης Γάμπας: Γενικά..δεν είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε παράσταση και περιοδεία. Αυτός, που επέμενε, ήταν ο Στέλιος από την Τσουλήθρα. Ήταν αυτός που μας πίεζε, «κάντε κάτι» κι έτσι προέκυψε.

*Η πρώτη εμφάνιση της «Ακύρωσης του Ήπατος» έγινε στο live της Babis Batmanidis Co(m)pany στις 14 Φεβρουαρίου, στο Club Eightball, σαν χορωδία της μιας λέξης, κάνοντας back vocals στο τραγούδι “Bζζζζζ”.

*Η περιοδεία της «Ακύρωσης του Ήπατος» ξεκινάει στις 20 Απριλίου από την Τσουλήθρα και θα τελειώσει-σύμφωνα με δήλωση του Γιώργου Βαβούρα-στην Τσουλήθρα.

Πώς αποφασίσατε να συμπράξετε σ’ ένα τουρ;

Γιώργος Βαβούρας: Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποφασίσει, να συμπράξουμε σαν κωμικοί. Όχι με τη μορφή, που θα έχει το τουρ, αλλά γενικά πορευόμαστε μαζί. Το κοινό μας παρελθόν αυτό το χρονικό διάστημα έκανε πιο εύκολο για εμάς, να συνεχίσουμε μια ήδη παγιωμένη κατάσταση συνεργασίας. Βέβαια, μπορώ να γίνω και κακός, τα  υπόλοιπα κωμικά σχήματα της Ελλάδας έχουν ολοκληρώσει για φέτος τα  τουρ κι αναγκαστικά εμείς, που ήμασταν τα ρέστα, συμπράττουμε.

Τα videos μέσα από τα οποία γνώρισε ο κόσμος την «Ακύρωση του Ήπατος» είναι με φακές, ρωτήσαμε να μάθουμε γιατί ήταν αυτή η επιλογή τους να μας συστηθούν..

Γιάννης Γάμπας: Αρχικά γιατί ο Τζουζέπε κάνει νόστιμες φακές.

Τζουζέπε Βιέρι: Υπάρχει η εκπομπή ενός Αμερικάνου κωμικού, του Jerry Seinfeld, η οποία λέγεται, «Comedians in cars getting coffee». Παίρνει κωμικούς και τους βάζει μέσα στα αυτοκίνητα της συλλογής του πίνοντας καφέ και συζητάνε για την κωμωδία, τη ζωή τους κτλ. Τα videos με τις φακές είναι μια παρωδία. Θέλαμε να κάνουμε κάποια videos με όσους επικοινωνήσαμε, γιατί είμαστε παντελώς άγνωστοι και ζητούσαν να δουν τα μούτρα μας. Κι αντί για καφέ κάναμε έναν αναγραμματισμό στη λέξη και βγήκαν οι φακές.

Γιώργος Βαβούρας: Οι φακές ήταν πολύ νόστιμες. Βέβαια, είχαν ένα τεράστιο κομμάτι καρότου μέσα κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κρεμμύδι. Όλα αυτά φαίνονται κανονικά στα videos.

Γιάννης Γάμπας: Εγώ έκανα τρίτος το video και στη δική μου μερίδα είχε μείνει το κρεμμύδι.

*Ο Τζουζέπε Βιέρι μας έδωσε τη συνταγή του για τις φακές*

Γιώργος Βαβούρας τόνισε ότι όπως κάνουν κι άλλοι κωμικοί έτσι θα υπάρχουν κάποιοι φίλοι τους κωμικοί, οι οποίοι θα κάνουν guest. Έχουμε δει μέχρι τώρα το Στέλιο Ανατολίτη και την Ειρήνη Ξυγκάκη. Επίσης, κάποια στιγμή θα κάνει το σχετικό video κι ο Τζουζέπε Βιέρι σχολιάζοντας κάποια τηλεοπτική εκπομπή.

Στη συνέχεια μας εκμυστηρεύτηκαν έναν από τους μύθους αυτών των video.

Γιώργος Βαβούρας: Στην πραγματικότητα δε σχολιάζουμε τηλεοπτικές εκπομπές. Απαντάμε σε ερωτήσεις και τρώμε φακές.

Γιάννης Γάμπας: Εμείς για τις φακές πήγαμε.

Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε στον Αντώνη, ο οποίος έλειπε.

Τζουζέπε Βιέρι: Ο Αντώνης είναι ο πρώτος που θα μας σώσει από τα πάντα.

Γιώργος Βαβούρας: Έχει βλέμμα, που μπορεί πολλούς ν’ αποτρέψει να μας προκαλέσουν προβλήματα. Ο Αντώνης είναι η ακύρωση.

Γιάννης Γάμπας: Αν γίνει φασαρία θα βάλουμε μπροστά τον Αντώνη, πίσω του τον Τζουζέπε και εγώ πίσω να πίνω.

Γιώργος Βαβούρας: Εγώ μάλλον δε θα είμαι.

Και, μιλώντας για το τουρ, μάθαμε ότι θα είναι το πρώτο τουρ κωμικών, το οποίο θα καλυφθεί από κάμερες. Με την προοπτική να γίνει ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Θα είναι το πρώτο ελληνικό road trip κωμικών. Κι όπου είναι εφικτό θα γίνεται και live αναμετάδοση της παράστασης στα social media.

Ζητήσαμε έναν καλό λόγο για να πάει να δει τις παραστάσεις της «Ακύρωσης του Ήπατος»..

Γιάννης Γάμπας: Γιατί δεν θα έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

Τζουζέπε Βιέρι: Όλα αυτά τα μέρη, που θα επισκεφτούμε έχουν δει πάρα πολύ stand up τον τελευταίο καιρό. Εμείς είμαστε μια καλή ευκαιρία, να ξεχάσουν ότι έχουν δει μέχρι τώρα και να το ακυρώσουν.

Τα videos που έχουν ανεβάσει τα παιδιά στο youtube είχαν και κάποια αρνητικά σχόλια. Ο Γιώργος Βαβούρας σχολιάζοντάς τόνισε, ότι ο τρόπος που τους απάντησε ο ένας από τους δυο haters που έχουν, του άρεσε.

Ακύρωση του Ήπατος: Γιώργος Βαβούρας, Τζουζέπε Βιέρι, Γιάννης Γάμπας & Αντώνης Χριστοδούλου.

 

Ετικέτες:

Trackback από το site σας.

Σοφή Κουκουβάγια

Η Σοφή Κουκουβάγια ξέρει τα πάντα και είναι νυχτοπούλι. Βέβαια αν την αφήσεις ήσυχη μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε ακόμα και μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε ακόμα Μετρό. Γεννήθηκε στο εξωτικό και κοσμοπολίτικο Πανόραμα. Μεγάλωσε ανάμεσα στη Νέα Κρήνη και τη Νέα Παραλία. Κυκλοφορεί με τροφή για αδέσποτα στην τσάντα της. Ξυπνάει πολύ πρωί για να λέει έρευνες στο ραδιόφωνο, τρώει παγωτό όλο το χρόνο, από το Φεβρουάριο και μετά θέλει να κυκλοφορεί με μαγιό, είναι Ηρακλής, πιστεύει ότι το βόλεϊ είναι βαθύτατα φροϋδικό άθλημα γιατί δεν υπάρχει σωματική επαφή και επαγγελματικό της όνειρο είναι να γράφει στο Cosmopolitan. Ελπίζει ο άντρας της ζωής της να της κάνει πρόταση γάμου πάνω από μια μερίδα σουτζουκάκια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.
Powered by